תלמידי מגמת תקשורת ביקרו באולפני החדשות של ערוץ 13. "את החדשות שמשודרות כל ערב על המסך, עושים עשרות אנשים לאורך כל היום בהרבה מקומות בארץ, ומכאן הכל יוצא".

"מהדורת החדשות המרכזית היא נקודת הקצה של עשייה ארוכה שנמשכת משעות הבוקר המוקדמות, בכל יום מחדש", כך פתחה המדריכה את הסיור הלימודי שערכו תלמידי שכבה י' במגמת תקשורת, באולפני חדשות 13 בנווה אילן. "מה שאתם כצופים בבתים רואים, הוא תוצר מזוקק ומלוטש של עבודה אותה עושים עשרות בעלי תפקידים שונים: בשטח ובמתחם האולפנים". הסיור המקצועי כלל היכרות עם מערכת חדשות על שלל תפקידיה, החל בעבודת הכתבים בשטח, דרך צילומי החומרים והתהליך אותו עוברים בחדר העריכה, כתיבת התוכן אחרי בדיקתו ואישורו, עד אשר ניתן להעמיד מהדורה מסודרת הראויה לשידור. 

בין השאר קיבלו התלמידים הסברים על התהליך שנעשה מאחורי הקלעים על ידי צוות ההפקה והבימאים שמנהלים את השידור החי. כדי להבין איך זה מרגיש זכו התלמידים להתנסות בהגשת תוכן על סט הצילום וקיבלו הדגמה בתוך חדר הבקרה כיצד מנוהל האירוע הכולל בזמן אמת. "אין ספק שיום כמו זה תורם להבנה של איך באמת עושים חדשות", סיפרה אוריאנה אלחדד, רכזת המגמה. "אנחנו מדברים איתם הרבה על ידיעות חדשותיות, מקורות מידע, גופי שידור ובכלל על תקשורת וחשיבותה, וכאן באולפנים הם ממש רואים איך הדבר מתבצע הלכה למעשה וזה מרתק".

בואו לצמוח איתנו להצלחה!

מלאו את הטופס ונחזור אליכם עם כל הפרטים על מסלולי הלימוד ב"ויצו ניר העמק".