צוהר לעתיד
משא ומתן בתרבות הערבית ובארצות האיסאלם. על חשיבות הבנת השפה הערבית במזרח התיכון ובפרט לאור המציאות המשתנה באזור. הרצאה מרתקת לתלמידי מגמת ערבית.
"אנחנו חיים בסביבה של דוברי ערבית. זאת השפה הרשמית של כל המדינות שסביבנו. כדי להבין את הצד השני על הצד הטוב ביותר, רצוי שנלמד את שפתם ולא פחות מזה נכיר את תרבותם". כך פתח את ההרצאה, יוסף מחפוד-לוי, מומחה לשפה ולתרבות הערבית ואסלאם. במפגש עם תלמידי המסלול ללימודי ערבית שהתקיים בבית הספר. "כמו בכל תרבות, גם לערבים ולאסלאם יש את הדברים המיוחדים להם, מסורת עתיקה שמהווה נדבך מרכזי באורח חייהם, בהתנהלות שלהם, באופן בו הם חושבים ומקבלים החלטות. בדיוק את כל אלו חשוב שנדע ונכיר, על מנת שנוכל לעשות צעדים במזרח התיכון". יוסף שלו ניסיון של מעל 20 שנים בניהול משא ומתן במגזר העסקי בארץ ובמדינות ערב, התמקד בחשיבות של הכרת ההיסטוריה התרבותית של בני הלאום הערבי דרך הבנת השפה כבסיס להתפתחות במגוון עצום של תחומים מעבר לשירות צבאי ביחידות מודיעין מסווגות.
"זה פשוט פותח לכם צוהר לעתיד באופן כללי. כיום יש לישראל קשרים כלכליים ועסקיים נרחבים עם לא מעט מהשכנות שלנו ובפרט עם נסיכויות המפרץ אחרי 'הסכמי אברהם'. היכולת שלכם להשתלב בהמשך הדרך במציאות המשתנה לנגד עינינו- תגדל פלאים, במידה ותכירו את מי שעומד מולכם על בוריו", אמר יוסף לתלמידים. כחלק מהמפגש זימן יוסף לבמה מתנדבים שלקחו חלק בסימולציה הכוללת פרטי לבוש אותנטיים ובמסגרתה התנסו בדיבר וניהול משא ומתן כחלק מהמחשה כיצד הדברים מתנהלים במציאות. "אני חייבת לומר שזאת הייתה הרצאה מאד מעניינת", סיפרה רות דוד, רכזת המגמה. "הזווית הזאת של החיים האמיתיים וכיצד הם מתנהלים במזרח התיכון, נותנת ערך מוסף ללימודי השפה. יוסף הוא בעל ניסיון עשיר וניכר כי יש בו את הרצון לעורר אצל התלמידים את התשוקה ולהעלות בקרבם את המוטיבציה להמשיך וללמוד את התחום".