סטודנטים למופת
תלמידי מסלול מופת השתתפו בסמינר בן יומיים שכלל ביקור באוניברסיטאות ת"א והעברית בירושלים, שם המתין להם מגוון גדול של פעילויות מדעיות.
איך מפיקים ד.נ.א מגמבה? כיצד פועל המוח? ומה קורה לנו כשאנחנו ישנים? על כל השאלות האלו ועוד הרבה אחרות, קיבלו תשובות תלמידי כיתת מופת משכבה י', כשיצאו ליומיים חוויתיים ביותר במסגרת תוכנית העשרה שמקבלים חניכי תוכנית 'קדם עתידים'. הסמינר החל באוניברסיטת ת"א שם קיבלו הרצאה על עולם הגנטיקה ולמדו על ייחודיותו של הרצף הגנומי. בהמשך נכנסו למעבדה ולמדו כיצד מפיקים ד.נ.א מגמבה וזאת כחלק מהבנה שלירק, בעל חי ובני אדם- יש את מולקולת החלבונים הייחודית שלהם, מעין 'תעודת זהות' אישית. עוד נחשפו התלמידים לעולמו המרתק של המוח האנושי ולתפקידה החשוב של פעולת השינה על בריאותנו ותפקודנו במרחב.
מאוחר יותר בטרם סיימו את הביקור בקמפוס, התנסו כולם בסדנת מייקרים שם התבקשו לבנות רובוט שיהיה מסוגל לטפס על חבל דק, תוך שהם עובדים בקבוצות ולומדים לקבל החלטות משותפות. רגע לפני סיום היום, חיכה לכולם חדר בריחה מאתגר שבו שילבו מוחות על מנת לפצח את החידות בדרך אל היציאה. ביומו השני של הסמינר המשיכה הקבוצה- בהובלת מחנכת הכיתה נגה ראובן ועדי גרשמן- לאוניברסיטה העברית בירושלים. אחרי הסבר קצר על המקום ההיסטורי, התלמידים נכנסו למעבדות וצללו אל תוך עולם הפיסיקה. בין היתר ערכו ניסויים בתחום האופטיקה, מכניקה וחשמל סטטי ולמדו על חשיבות כל אחד מהתחומים.