איך נראה עולם רפואת החירום המתקדם? אילו פיתוחים חדשים קיימים בתחום, וכיצד בינה מלאכותית מיושמת בחדרי ניתוח? על כל אלו ועוד בסיור מרתק במוזיאון 'טכנודע'.
תלמידי מנהיגות 'מצילי חיים צעירים' מחטיבת הביניים יצאו לסיור לימודי מעיין במוזיאון המדע 'טכנודע' בחדרה, שבו גילו את עולם רפואת החירום מקרוב. הסיור, אותו הובילו אנה פיינר ואיריס רוסו, כלל התנסות בפרוצדורות רפואיות על בובה דמוית אדם מתקדמת, עליה התקינו נקזים שונים ולמדו כיצד מתבצע צנתור בפועל. את הסיור הוביל ערן לב, מדריך בארגון "איחוד הצלה", שמלווה את התלמידים במפגשים השבועיים בבית הספר.
אחת הנקודות הבולטות בסיור הייתה חדר הניתוח המתקדם שהוקם במוזיאון, בו הוצגו כלי עבודה משוכללים, כולל טכנולוגיות בינה מלאכותית שמשפיעות על עולם הרפואה המודרני. התלמידים לא רק שצפו בתצוגה, אלא גם קיבלו הזדמנות להתנסות בפועל, מה שחיזק את הבנתם בנושא. שי הלוי, רכז מסלול 'מנהיגות רפואה', ציין את החשיבות של המפגש המוחשי: "הסיור הזה מאפשר לתלמידים לחוות את רפואת החירום בצורה חיה ומוחשית. זו לא סתם תאוריה – הם מכירים את הכלים, מבינים את השימושים השונים ואת ההיגיון שעומד מאחוריהם ובנוסף מקבלים השראה והבנה עמוקה יותר לחשיבות עולם ההצלה וסיוע רפואי בחירום".