להמשיך לזכור
גבורתן של נשים וסיפורה של הלינה בירנבאום, שורדת השואה שגם כיום בגיל 94 עוסקת בהעברת הזיכרונות לדורות הבאים- במוקד טקס יום השואה בבית הספר.
יום השואה והגבורה צוין השנה כשבמוקד סיפור ההנצחה ושימור הזיכרון, בצל אירועי המלחמה ומאורעות 7 באוקטובר בישובים בעוטף עזה. באולם הספורט התקיים הטקס המרכזי והמכובד שהופק ע"י ורד מילר ובהובלת נסיה בן-עמי ושכבת יא'. "בכל שנה אנחנו מנסים להתמקד בנושא מסוים שקשור לסיפור השואה", הסבירה מילר. "ליצוק תוכן ומשמעות חדשים ליום כל כך חשוב. השנה התמקדנו בנשים והתמקדנו בסיפורה האישי של הלינה בירנבאום". הלינה- אימו של הפזמונאי יעקב גלעד- הייתה רק בת 10 כשהגרמנים פלשו לפולין ושלחו אותה יחד עם משפחתה לגטו ורשה. משם הגיעה למחנה ההשמדה מיידאנק ומאוחר יותר לאשוויץ ואז למחנות נוספים ובדרך נס, שרדה עד אשר שוחררה יחד עם שורדים נוספים על ידי הצבא האדום. סיפורה המופלא הובא בטקס דרך דמותה אותה גילמה נועה דייני, תלמידת יא'. דייני יחד עם צוות צילום נסעו לביתה של בירנבאום בהרצליה כדי לתעד אותה לסרטון שהוקרן לקראת סיום האירוע.
"אני ממשיכה לספר את סיפורי כל עוד אוכל. אסור לשכוח מה שקרה לנו שם והכי חשוב לזכור שהיום יש לנו מדינה וצריך לעשות הכל כדי לשמור עליה", אמרה הלינה לתלמידים. בטקס כאמור, לקחו חלק תלמידי שכבת יא' בקטעי קריאה, בנוסף חבורת הזמר של ניר העמק שרה מספר שירים שעובדו במיוחד על ידי חן הררי. "בשנה כמו זאת שעוברת עלינו זיכרון השואה ומה שנעשה לעם היהודי באירופה מתעורר לחיים מחדש. כולנו ראינו את המעשים שנעשו בישובי העוטף: את חוסר הרחמים, האכזריות והרוע בעיניים של המחבלים. המילה שואה הפכה להיות בתוך השיח הציבורי יותר מאי פעם בהקשר הזה. אבל היום להבדיל מאז לפני כ-80 שנים, היום יש לנו מדינה! ולמרות הכל יש לנו צבא חזק שהתעשת וידע לבלום את המתקפה הנפשעת. יום השואה הוא הזדמנות לעצור רגע ולזכור את ששת המיליונים, אבל גם את זה שיש לנו על מה לשמור עבור הדורות הבאים", סיכמה אסתי כהן, מנכ"לית הכפר.