מיזם ביטחון תזונתי
כחלק ממסלול המנהיגויות שפועל זאת השנה השנייה בחטיבת הביניים בויצו ניר העמק, החלו תלמידי מנהיגות חקלאית ואיכות סביבה לשתף פעולה יחדיו ולקחת חלק בפרויקט גדול שיזם המכון הוולקני בישראל, במסגרתו יתקיים מחקר חקלאי שמטרתו היא למצוא פתרונות להתמודדות עם שינויי האקלים בכדור הארץ והגברת הביטחון התזונתי. "אין צורך להרחיב בכל הקשור להתחממות הגלובלית", סיפרה שרון ענבר שבצוותא עם נתי בן-גיאת מובילות את התלמידים במיזם. "המומחים כבר יודעים לומר שיהיו מיני מזונות שלצערנו ייעלמו מהעולם. פירות וירקות שיכחדו ולא יצליחו לשרוד את שינויי מזג האוויר הקיצוניים ולכן היום יותר מתמיד חשוב לחבר את הנוער לעובדות הללו ולעודד אותם ללמוד את הנושא, לחקור ואולי להצליח לגלות פתרונות שיכולים למנוע את המצב". בשיתוף אנשי צוות המשק החקלאי המסורים של הכפר שמסייעים רבות לתלמידים, נשתלו לאחרונה למעלה מ-200 שתילים של עגבניות מזנים שונים- הכל תרומת חברת באייר העולמית- השתילים יגדלו בחממות ויתפתחו עד אשר יניבו תוצרת. "לאחר שהתלמידים יקטפו את העגבניות, אנחנו מתכננים להכין מתכון מזין ופשוט עליו אנחנו עובדים שיכלול בין היתר גם את עליו של עץ המורנגה שגדל כאן בניר העמק, וביחד ניצור מאכל טעים המכיל מרכיבי תזונה מאד בריאים לגוף האדם", הוסיפה ענבר. יצוין כי בתי הספר הלוקחים חלק במחקר ישתתפו בתחרות ארצית של המכון הוולקני שכאמור מעודד חקר ולמידה של נושא ביטחון תזונתי כחלק ממגמה עולמית של מדינות במטרה למזער את השפעת שינויי האקלים ולמנוע רעב קיצוני שעשוי להתרחש במידה ולא ימצאו פתרונות.