מבעד לעדשה
במסגרת אירועי יום ההולדת לויצו ניר העמק, הגיע לכפר צלם העיתונות הבין לאומי, זיו קורן, להרצאה מרתקת על תיעוד שהחל באירועי השבעה באוקטובר ונמשך עד ימים אלו.
בבוקר שבת, השבעה באוקטובר, תפס זיו קורן את המצלמה, עלה על האופנוע וירד לכיוון הדרום. כצלם עיתונות ותיק, המתעד זה 30 שנים אזורי מלחמה ברחבי העולם, מיד הבין כי מדובר פה באירוע אחר. "אני לא בטוח שכולנו מבינים עד לרגע זה, מה בכלל קרה שם ועדיין עובר עלינו כאן בארץ", סיפר קורן ותיאר את מה שעיניו ראו מבעד לעדשת המצלמה. "זה היה אזור מוכה אסון, והייתי בכמה אזורים כאלו ברחבי העולם. אבל לחשוב שזה פה, אצלנו, פחות משעה נסיעה מת"א, זה היה מטלטל בהחלט". מאותו רגע ועד ימים אלו זיו מתעד את ההתרחשויות: מההריסות ביישובי העוטף, מסיבת הדמים בסמוך לרעים, שטחי הכינוס הצבאיים, דרך כניסות לרצועת עזה אל לב הקרבות ועד לתיעוד פצועי המלחמה, תהליך השיקום שהם עוברים וכמובן תיעוד החללים ומשפחות הנופלים.
"זה פשוט סיפור מתמשך שחשוב מאד שיהיה מתועד. אני מרגיש סוג של שליחות וחובה לבצע את המלאכה הזאת. דברים שלא יתועדו כעת, לא ישובו לעולם וככל שהזמן יחלוף, הנזק שייגרם להנצחה ולעיצוב הנראטיב, יהיה בלתי הפיך", הסביר קורן את גודל המשימה מבחינתו כצלם דוקומנטרי. בהמשך שיתף בתיעוד סוגיית החטופים, ליווי המשפחות והחשיבות שבשמירת הנושא בראש סדר העדיפויות. בין היתר, ליווה זיו מקרוב את מיה שם ששוחררה מהשבי לאחר ששהתה בו 55 ימים. מאז, נותר קורן בקשר איתה ועם משפחתה והוא ממשיך בתיעוד שלה ושל חטופים נוספים ששבו לביתם. בימים אלו מוצגת תערוכה של קורן בשגרירויות ישראל ברחבי העולם, כחלק מניסיונות ההסברה של משרד החוץ ובקרוב תיפתח תערוכה נוספת שתוצג ברייכסטאג- הפרלמנט הגרמני בברלין. "אני עושה זאת בהתנדבות מלאה כי אני מבין את גודל השעה. יש לי את הזכות להביא את הסיפור שלנו, הסיפור האמיתי של מה שקרה לנו מאז השבעה לאוקטובר ועד עצם היום הזה".